23 de novembre 2007

Marxa Mundial

Coordinació Europea Marxa Mundial de les Dones



25 de novembre - Dia Internacional

Contra la Violència de Gènere



NI UNA MÉS!



En la seva darrera reunió de juliol del 2007, la Coordinació Europea de la Marxa Mundial de les Dones va decidir llançar una campanya contra la violència de gènere. Començarà el 25 de novembre 2007 per finalitzar durant la 3a marxa mundial al 2010. Amb aquest motiu s’ha creat un eslògan que les participants portaran en un braçal amb aquestes paraules Ni una més.


Amb aquesta campanya pretenem que tots, homes i dones, es declarin concernits i actuïn per demostrar rebuig, solidaritat i compromís al costat de totes les dones que són víctimes de violència; i que denunciïn els maltractadors que no comptaran amb el nostre suport ni amb el nostre silenci. Cada cop que una dona serà maltractada, violentada, les dones membres de la Marxa portarem aquest braçal al llarg de tot el dia, sigui al metro, a l’escola, al carrer o al treball.


Ens agradaria que aquest braçal esdevingués un ritu polític, una nova manera de denúncia pública.


En temps de pau com en temps de guerra, les dones pateixen atrocitats pel simple fet de ser dones. Són milions les que són pegades, violades, assassinades, atacades, mutilades, i fins i tot privades del dret d’existir. Per justificar-ho tots els pretextes són bons: costums, religions, pràctiques culturals, o simplement la pretesa superioritat de l'home sobre la dona.



LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES ÉS UNA FORMA D'OPPRESSIÓ GREU QUE ROEIX EL TEIXIT DE TOTES LES SOCIETATS EN TOTS ELS PAISOS DEL MÓN.



VOLEM QUE AIXÒ S’ATURI!



VOLEM SEGURETAT PER A TOTES LES DONES

ARREU DEL MÓN!



NI UNA MÉS!