30 de desembre 2008

Carta als Reis

Benvolgudes Majestats,

Ja fa uns quants anys que coincidint amb l’aniversari del pas d’un estel sobre la nit de Betlem ens adrecem a Ses Excel.lències amb l’objectiu que a més d’escoltar-nos ens comenceu a fer una mica de cas.

Val a dir, que darrerament tenim la sensació que ens teniu menys en compte que alguna ministra nacional, per això hem estat debatent la possibilitat de fer-nos republicanes, tot i que en la darrera reunió vam acordar que pagava la pena donar-vos una nova oportunitat.

Així doncs, com aquest any hem estat molt bones noies us demanem:

Que el valor d’una dona no depengui ni del seu pes, ni de si segueix la moda, i que la seva competència personal i laboral es mesuri pels seus actes i les seves paraules i no per la seva imatge.

Ens agradaria que això fos extensiu a tots els àmbits de relació, des del personal, al laboral i social fins eradicar el mòbing i les discriminacions sexistes a la feina.

Una bona dosi de solidaritat entre nosaltres, per deixar de treure’ns els ulls les unes a les altres, i un canvi de xip en moltes mentalitats que ens permeti encarar les tasques de la llar entre tots els membres de la família amb independència del gènere.

Que el professorat dels diferents sistemes d’ensenyament del país s’impliqui de forma activa com a col·lectiu i a títol personal per tal d’aconseguir una educació igualitària per a tot l’alumnat, i de passada, deixar de veure joguines separades per criteris sexistes als aparadors de les botigues.

Demanem també un centre de planificació familiar, amb atenció personalitzada i confidencial adreçada especialment a la gent jove, i més assistència social i sanitària per a les dones grans.

Una vegada més, reclamem un telèfon de tres xifres per als casos de violència de gènere, perquè a la dificultat de la denúncia no s’afegeixi la d’haver de recordar un número tant llarg.

Volem que només ampliïn els seus horaris laborals aquells individus que no entenen perquè és important per a les famílies arribar a casa abans de les nou de la nit, i que ens garanteixin que el Nadal continuarà celebrant-se cada 25 de desembre- encara que caigui en dissabte-.

(Potser aquesta petició els resultarà estranya, però darrerament coses més estranyes s’estan veient a casa nostra.)

Volem que ara que els polítics es començaran a barallar per oferir els millors programes electorals, no oblidin que calen fets i no paraules a l’hora de posar la paritat a les llistes i a la presa de decisions, i que actuïn en conseqüència perquè els puguem creure.

Esperem amb el seu ajut aconseguir una societat més justa i igualitària.

Atentament
Grup de Dones per a la Reflexió i l’Acció

*I si us plau, que cap dona rebi aquests dies un electrodomèstic per la llar com a regal.